Router

Als je op zoek bent naar een krachtige Router kan dat ooit een lastige zoektocht zijn. Daarom helpen we je graag bij het vinden van het meest geschikt model voor jou. Maak gebruik van onze handige product filters om binnen enkele minuten de perfecte Router te vinden. Vervolgens bekijk je direct waar het specifieke model verkrijgbaar is en welke aanbieder de meest gunstige prijs hanteert. Zo betaal je nooit meer te veel voor jouw Electronica Gadgets.

Showing 1–24 of 939 Products

  • Tenda 4G09

    ( 0 reviews )

    Met de Tenda 4G09 verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • Sitecom WL-359

    ( 0 reviews )

    Met de Sitecom WL-359 verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • Asus RT-AC1200

    ( 0 reviews )

    Met de Asus RT-AC1200 verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • Digicom RA4GW30-B01

    ( 0 reviews )

    Met de Digicom RA4GW30-B01 verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • Ubiquiti EP-R8

    ( 0 reviews )

    Met de Ubiquiti EP-R8 verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • Huawei E8372

    ( 0 reviews )

    Met de Huawei E8372 verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • Asus RT-AC85P

    ( 0 reviews )

    Met de Asus RT-AC85P verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • MikroTik CCR2116-12G-4S+

    ( 0 reviews )

    Met de MikroTik CCR2116-12G-4S+ verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • DrayTek Vigor 2135FVac (DE/AT/CH model)

    ( 0 reviews )

    Met de DrayTek Vigor 2135FVac (DE/AT/CH model) verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten…

    Read more
    Compare
  • DrayTek Vigor 2962 (Duitse versie)

    ( 0 reviews )

    Met de DrayTek Vigor 2962 (Duitse versie) verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten…

    Read more
    Compare
  • Teltonika RUT955V03020

    ( 0 reviews )

    Met de Teltonika RUT955V03020 verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • Teltonika RUT24000E000 (US versie)

    ( 0 reviews )

    Met de Teltonika RUT24000E000 (US versie) verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor…

    Read more
    Compare
  • TRENDnet TEW-812DRU

    ( 0 reviews )

    Met de TRENDnet TEW-812DRU verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • D-Link GO-DSL-AC750

    ( 0 reviews )

    Met de D-Link GO-DSL-AC750 verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • Sitecom WLM-7600

    ( 0 reviews )

    Met de Sitecom WLM-7600 verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • Xiaomi Mi Router AX9000

    ( 0 reviews )

    Met de Xiaomi Mi Router AX9000 verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor…

    Read more
    Compare
  • MikroTik hEX S

    ( 0 reviews )

    Met de MikroTik hEX S verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je…

    Read more
    Compare
  • Cisco ASR1002-HX

    ( 0 reviews )

    Met de Cisco ASR1002-HX verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • Cisco ISR4451-X-AXV/K9

    ( 0 reviews )

    Met de Cisco ISR4451-X-AXV/K9 verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • MikroTik RB1100AHx4

    ( 0 reviews )

    Met de MikroTik RB1100AHx4 verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • Lancom 1780EW-4G+

    ( 0 reviews )

    Met de Lancom 1780EW-4G+ verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • MikroTik CCR1016-12G

    ( 0 reviews )

    Met de MikroTik CCR1016-12G verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • Cisco ASR1K6R2-40G-SECK9

    ( 0 reviews )

    Met de Cisco ASR1K6R2-40G-SECK9 verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare
  • MikroTik RB1100AHx4

    ( 0 reviews )

    Met de MikroTik RB1100AHx4 verbeter je de wifi in je huis, kantoor of werkruimte. Een groot voordeel is dat je dit model gemakkelijk en snel kunt aansluiten waardoor je binnen…

    Read more
    Compare

Hoe werkt een Router & waar heb je er een voor nodig?

Een Router helpt je bij het verzenden van pakketjes met data, daarbij is het belangrijk dat dit over de kortste route loopt.

Als je bijvoorbeeld op een internetpagina zit moet deze wel getoond worden op je scherm, deze pagina staat opgeslagen bij een hostingpartij en wordt door de Router ontvangen. De pagina komt binnen via het model en wordt met een kabelverbinding naar de Router van je internetprovider gestuurd.

Daarna wordt er gekeken wat de snelste weg is om de data van de server te halen en wordt deze doorgestuurd naar de Router die bij je thuis staat. Dit gaat in milliseconden en ploep, daar staat ineens de internetpagina voor je neus.

Daarnaast heeft de Router nog een functie, de meeste Routers zijn namelijk uitgerust met een zogenoemde DHCP server. Deze zorgt er voor dat IP adressen worden uitgedeeld aan je laptop en computer zodat je deze niet handmatig hoeft in te voeren.

Over het algemeen leveren de meest providers automatisch een modem waarbij al een Router aanwezig is. Het nadeel is dat deze vaak een klein bereik hebben, matig beveiligd zijn en dat zaken zoals HD streamen, gamen en grote bestanden verzenden lastiger wordt.

Veel mensen beginnen daarom met een nieuwe Router kopen om dit soort zaken sneller en effectiever te laten verlopen. Je krijgt door het aanschaffen van een nieuwe Router meer grip op je internetverbinding in huis.

Wat bepaalt de snelheid van een Router?

De snelheid van Routers kan behoorlijk verschillen, je kunt namelijk het internet op twee manieren betreden en je kunt kiezen voor een WiFi verbinding of een bedrade verbinding. Het bedraad aansluiten van een apparaat op je Router is altijd sneller als een draadloze verbinding.

Bedraad internet met Gigabit Ethernet

Als je een netwerkkabel gebruikt heb je namelijk de beschikking over een Gigabit Ethernet poort, deze zorgt voor een optimale overdrachtssnelheid tussen twee apparaten. Denk dan aan de koppeling tussen een Router en PC. Je hebt dan vaak de beschikking over 1000 Mbit per seconde.

Bedraad internet met Fast Ethernet

Ook kan het zijn dat je over Fast Ethernet beschikt, je hebt dan een overdrachtssnelheid van 100 Mbit per seconde. Over het algemeen heeft Fast Ethernet een maximale doorvoersnelheid van zo’n 125 Megabyte per seconde. Kijk altijd goed na wat voor aansluiting je gaat gebruiken en dat je de juiste kabel op de juiste poort aansluit.

Wireless AC en AD

WiFi is tegenwoordig natuurlijk niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven, de techniek erachter is daarom ook gestandaardiseerd, zo kun je met ieder apparaat gebruik maken van wireless internet via je Router.

Vroeger was dit nog lang niet altijd zo en daarom zijn er namelijk nieuwe wifi standaarden geïntroduceerd. Denk dan aan bijvoorbeeld Wireless AC en Wireless AD. Beide typen zijn op alle Routers te gebruiken.

Wireless AC Routers kunnen snelheden bereiken tot 1300Mbps en de nieuwe versie Wireless AD heeft een maximale snelheid van maar liefst 7 Gbps. Dat betekent dat de laatstgenoemde ruim 5 keer zo snel is als zijn voorganger. Ook heb je nog Wireless B en G maar dit zijn verouderde standaarden die maar 11 tot 54 Megabyte per seconde kunnen verzenden.

Bereik en stabiliteit van het internet bij Routers

Zoals je waarschijnlijk al weet zijn Routers verantwoordelijk voor het bereik van je draadloze internet, dat betekent ook dat er allemaal factoren aanwezig zijn waardoor dit bereik wordt beïnvloed. De plaatsing van de Router is dan ook zeer belangrijk want er kunnen allerlei verstoringen van je signaal plaatsvinden. Gelukkig worden er tegenwoordig allerlei technieken toegepast om zo veel mogelijk stabiliteit en bereik te realiseren door het gebruik van een goede Router. Lees verder om er achter te komen hoe dit in zijn werking gaat.

Frequentiebanden van Routers

Routers maken over het algemeen gebruik van verschillende frequentiebanden om een WiFi netwerk op te zetten, je hebt namelijk de 2,4 GHz, 5 GHz en 60 GHz frequenties. Het voordeel van de 2,4 en 5 GHz frequenties is dat deze makkelijk door objecten en muren heen gaan, je hebt met deze frequenties over het algemeen het beste bereik. Het verschil zit hem vooral in de snelheid, de 5GHz frequentie is namelijk een stuk sneller. Het nadeel van deze 5GHz is dat deze weer een wat minder bereik heeft dan een 2,4GHz frequentie.

60 GHz frequentie op je Router

De 60 GHz frequentie is nog veel sneller dan de 5GHz verbinding, alleen deze heeft een minimaal bereik en valt eigenlijk alleen te gebruiken als de Router zich in de ruimte bevindt waar je internet wil gebruiken. Een taak van je Router is dan ook om automatisch te bepalen welke WiFi band een optimaal signaal geeft.

Beamforming

Dit is een relatief nieuwe techniek die er voor zorgt dat je Router het WiFi signaal specifiek op je apparaat focust. De Router ziet namelijk dat het apparaat op een bepaalde plaats aanwezig is en zorgt er voor dat er op een gerichte manier een draadloze verbinding kan worden aangemaakt. Dat zorgt er voor dat de stabiliteit van je verbinding sterk verbeterd wordt. Er zijn tegenwoordig al best wel wat Routers die over deze functie beschikken.

Waar moet ik op letten als ik een Router aansluit?

Over het algemeen krijg je dus meestal een modem of Router meegestuurd van een internetprovider. Als je deze gaat aansluiten is het wel handig om deze in de zogenoemde bridge modus te zetten. Je schakelt daarmee de Routerfunctie uit, dat is nodig om een hoop gedoe te voorkomen als je een eigen Router hebt. Lees snel verder hoe dit precies werkt.

Het modem ontvangt als eerste kanaal het internet dat je woning binnenkomt. Het modem zorgt ervoor dat het analoge signaal van de internetprovider naar een digitaal signaal wordt omgezet. Daardoor heb je uiteindelijk toegang tot je internet, je krijgt meestal een uniek IP adres toegewezen van je provider. Met dit IP adres kun je een apparaat online krijgen, toch heb je waarschijnlijk een stuk meer apparaten in je woning en om deze online te krijgen heb je een Router nodig.

De Router zorgt er voor dat al het internetverkeer verdeeld wordt over verschillende IP adressen zodat al je apparaten tegelijk online kunnen zijn. De zogenoemde DHCP server van de Router geeft ieder apparaat een uniek IP adres mee waardoor data van en naar het apparaat gestuurd kan worden.

De bridge modus inschakelen is nodig om er voor te zorgen dat er niet automatisch 2 verschillende DHCP servers aan de slag gaan met je internetverkeer. Op dat moment ontstaat er namelijk een grote chaos omdat dit conflicten gaat veroorzaken met IP adressen. Als je de bridge modus inschakelt zorg je er voor dat er 1 DHCP server actief aan de slag gaat om je apparaten te voorzien van IP adressen.

Hoe sluit ik mijn Router aan?

In principe is het niet zo moeilijk om je Router aan te sluiten maar je moet het maar wel even weten. De eerste stap die je moet nemen is het vinden van je modem dat je gekregen hebt van je provider. Daarna kijk je wat de juiste plaats is voor je Router of hoofdstation. Daarna verbind je de Router met je modem, daarna stel je de Router in en kun je verbinding gaan maken met je nieuwe WiFi netwerk. Klinkt makkelijk maar we gaan toch maar even wat dieper in op deze stof om je op weg te helpen.

1. Het modem vinden van je provider

Je moet je Router of Multiroom systeem aansluiten op de modem van je provider, meestal kun je deze in de meterkast vinden of op de plek waar je telefoonlijn, televisie kabel of glasvezel loopt. Op het modem staat meestal het logo van je internetprovider weergegeven.

2. De beste plaats voor je Router of hoofdstation vinden

De ideale plaats vinden voor je Router ligt helemaal aan waar je het meeste gebruik wil maken van je WiFi netwerk. Over het algemeen plaatsen veel mensen de Router in de woonkamer of op een andere centrale plek in je huis. Daardoor heb je altijd een stabiele verbinding op de locatie waar je het meeste gebruik maakt van je internet.

3. De Router verbinden met je modem

De Router en het modem verbinden is niet zo moeilijk, je sluit de netwerkkabel aan op het modem. Dat betekent dat je de kabel in de gele netwerkaansluiting op het modem aansluit. De andere kabel met de blauwe netwerkaansluiting steek je in de Router. Als de aansluitingen niet gemarkeerd zijn met een kleur sluit je de kabel aan op de Router in de poort met de naam LAN, op de Router verbind je de kabel bij de aansluiting met de naam WAN.

4. De Router instellen om aan de slag te kunnen gaan

Op dit moment heb je de Router en het modem met elkaar verbonden, vanaf dat moment kun je ook de Router of het multiroom systeem instellen. Als je gekozen hebt voor de laatste variant gaat dit vaak door middel van een app, heb je gekozen voor een normale Router dan gaat het net iets anders, ook kan het per merk Router verschillen. Kijk even in de handleiding die meegeleverd wordt met jou type Router.

5. Maak verbinding met je wifi netwerk

Als je de Router volledig hebt geïnstalleerd kun je alle apparaten gaan verbinden met je nieuwe netwerk. In de handleiding van de Router kun je meestal lezen hoe dit precies gedaan moet worden. Het is slim om alle gegevens die bij dit nieuwe draadloze netwerk horen bij de hand te houden zodat je niet tegen problemen aanloopt, ook deze kun je vinden op de onderkant van je Router of in de handleiding die meegeleverd wordt.

6. Schakel wifi uit op de modem die je gekregen hebt van je provider

Als je twee verschillende WiFi netwerken gebruikt kunnen deze gaan storen waardoor het bereik en de snelheid van je internet minder worden. Het is daarom slim om de WiFi verbinding op je modem uit te schakelen als je een nieuwe Router hebt aangeschaft. De manier om dat te doen is verschillend per provider en modem. Als je het niet precies weet kun je altijd even contact opnemen met je internetprovider.

Hoe kan ik het bereik van mijn Router verbeteren?

Je wil natuurlijk wel de beste verbinding met je WiFi netwerk hebben, we irriteren ons allemaal wel eens aan slecht bereik of een haperende verbinding en het liefste willen we deze problemen natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om dit soort irritaties gemakkelijk te voorkomen.

De eerste tip die we je geven is om de Router op een centrale plaats te plaatsen, let er daarbij op dat je de Router zo veel mogelijk weghoud van stalen platen, radiatoren, dikke muren of andere grote objecten zoals een spiegel. Deze kunnen allemaal het WiFi signaal verminderen waardoor je WiFi bereik in je huis minder wordt.

Heb je gekozen voor een Router met externe antennes? Dan is het slim om er voor te zorgen dat deze niet op elkaar gericht worden. We raden je aan om een antenne omhoog te plaatsen en een horizontaal, daardoor krijg je een beter WiFi bereik en wordt dit niet verstoord. Het kan namelijk zijn dat je signaal verminderd wordt doordat beide antennes naar elkaar toe wijzen.

Nog een tip die we je geven is het kanaal van je WiFi netwerk veranderen, je hebt namelijk de beschikking over meerdere kanalen. Zie deze als een digitale snelweg voor de data die je verstuurd, als je namelijk gebruik maakt van een kanaal kan het signaal vertraagd worden. Maak gebruik van een tool zoals een WiFi analyzer om te kijken welk kanaal het meest rustig is voor het beste WiFi bereik.

Veel Routers zijn standaard ingesteld op 20MHz, je kunt deze kanaalbreedte gelukkig veranderen en verdubbelen waardoor er meer data binnenkomt op de WiFi band. Met een paar klikken ben je zo over naar 40MHz of 80MHz. Dit kun je doorgaans regelen in de wireless instellingen van je Router. Op deze manier kun je gemakkelijk het WiFi bereik vergroten of de snelheid verbeteren.

Nog een probleem van slecht bereik kan verouderde software zijn, als je Router nog gebruik maakt van de oude software kan het namelijk zijn dat bepaalde kanalen worden gebruikt die niet effectief zijn. Door het installeren van nieuwe software kan er een flinke verbetering worden gehaald op veel Routers. Het installeren van deze nieuwe software is voor iedere Router anders geregeld, kijk in de handleiding hoe je dit kunt regelen.

Nog een mogelijkheid is om een WiFi versterker te installeren in je huis, deze zorgt er voor dat je netwerk zo weinig mogelijk last heeft van huishoudelijke apparaten. Daarnaast voegt een WiFi versterker meer banden toe aan je netwerk zodat je over meer snelheid kunt genieten. Een dual-band access point of een powerline adapter zorgt voor een sterker netwerk en beter WiFi bereik in huis.

Wat is een vast IP bij een Router en waarom heb je dit nodig?

Als je gebruik maakt van een Router moet je de dataoverdracht tussen al je netwerkapparaten zien als een soort postbode die de post bezorgt. Je kunt je voorstellen dat het wel handig is voor een postbode als hij weet waar hij de post moet bezorgen, als je constant je huisnummer aan het veranderen bent weet hij natuurlijk niet waar hij moet zijn. Dat is nu exact wat er gebeurd als je geen vast IP adres hebt ingesteld op je Router.

Zorg er dus voor dat elk apparaat wat je aansluit op een netwerk een eigen vast IP adres heeft zodat deze altijd op de juiste manier wordt benaderd door de Router. Je kunt een statisch IP adres ook gebruiken om apparaten op afstand te bereiken als deze niet in de cloud omgeving staan.

Wat heb je nodig voor een vast IP adres?

Om te beginnen heb je natuurlijk een Router nodig en een apparaat dat verbonden is met een Router om een vast IP adres aan te maken. Daarnaast moet je weten welk apparaat je wil verbinden met je Router, daar wil je natuurlijk een vast IP adres aan toewijzen.

Nog iets wat je nodig hebt om een vast IP adres toe te wijzen aan je apparaat is een MAC adres, dit is een unieke code waardoor de Router exact weet waar je apparaat geïdentificeerd moet worden.

Zijn er Routers met een ouderlijke controle functie?

Internet is tegenwoordig nog maar een vingerdruk verwijderd van kinderen en ons als ouders, tegenwoordig heeft iedereen bijna een smartphone en het kan voor ouders nogal eens lastig zijn om het internetgebruik van kinderen inzichtelijk te houden.

Gelukkig zijn er genoeg Routers die het mogelijk maken om ouderlijk toezicht te installeren. Daarmee kun je de internet duur beperkt instellen en kun je bepaalde inhoud filteren. Maar hoe zit dit precies? Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen voor het instellen van ouderlijk toezicht op je Router?

Vroeger maakte kinderen nog gebruik van een internetverbinding op een centrale computer in huis. Dat is dus veranderd, kinderen krijgen tegenwoordig tussen hun 8e en 10e leeftijd al een mobiele telefoon en dan hebben we ook nog de tablets die steeds meer gebruikt worden.

Je kunt met kinderen praten over de gevaren van het internet maar het is wel handig dat je als ouder een hand kunt hebben in de zaken die kinderen op het internet kunnen vinden, een oogje in het zeil houden is wel zo prettig.

Om dit te realiseren installeer je dus ouderlijk toezicht, dit kun je doen per apparaat of besturingssysteem. Je kunt bijvoorbeeld websites filteren via je Router en het is daarbij mogelijk om bepaalde content te blokkeren of om het internetverbruik binnen bepaalde limieten te laten verlopen.

Het voordeel van ouderlijk toezicht is dus dat dit op ieder apparaat kan worden toegepast als er met het netwerk van de Router verbonden wordt.

Voor kleine kinderen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van whitelists, dat betekent dat alleen websites op deze whitelist bezocht kunnen worden. Dat wordt overigens niet op iedere Router ondersteund en het is een functie die voor wat oudere kinderen minder geschikt is.

Voor de wat oudere kinderen kun je het beste kiezen voor een blacklist, dit zijn lijsten van sites die niet bezocht kunnen worden. Gelukkig hoef je deze lijst niet helemaal zelf te maken, je kunt namelijk met een aantal drukken op de knop automatisch goksites en pornografische content blokkeren.

Wat is dual-band & tri-band bij een Router?

Zoals je misschien weet heeft een Router twee verschillende frequentiebanden. Je hebt namelijk de 2,4 GHz en 5GHz band. Deze kunnen allebei tegelijk worden gebruikt door de huidige generatie Routers, als je gebruik maakt van een tri-band Router heb je de beschikking over 3 verschillende banden.

De derde band wordt over het algemeen niet gebruikt, deze wordt ingezet als tweede 5GHz radio om een meer apparaten op hoge snelheid tegelijkertijd te laten werken. Doorgaans is een tri-band Router dan ook meer geschikt voor mensen die veel gebruik maken van internet met diverse apparaten.

Welke verbindingssnelheid heb ik en hoe belangrijk is deze snelheid voor mij?

Als je een standaard internet pakket hebt zonder toeters en bellen zul je het internet voornamelijk gebruiken voor online surfen of standaard televisie kijken. Als het je niet irriteert dat je soms even moet wachten op een Youtube filmpje of je geen waarde hecht aan supersnel internet dan hoef je niet perse een dure Router te kopen. Je kunt dan over het algemeen prima uit de voeten met een goedkope Router, het kan zijn dat je soms wat haperingen ervaart als je high definition video kijkt maar het internet zal over het algemeen prima werken.

Als je in een flatwoning woont raden we je aan om te kiezen voor een Router met 5GHz te kiezen. Je hebt namelijk behoorlijk wat mensen in de omgeving die je signaal kan verstoren. Daarnaast heb je waarschijnlijk niet de mogelijkheid om kabels te trekken waardoor je signaal erg belangrijk is.

De nieuwste Routers hebben een 5Ghz ondersteuning, beschikken over de nieuwste WiFi technologie en een dataverwerking snelheid van 1000 Mbps of zelfs hoger. Als je dus echt van snelheid houdt en niet kunt beschikken over een bekabelde verbinding raden we je aan om een goede Router te kopen.

Een aantal handige adviezen als je een Router wil kopen

  • Zorg er voor dat je de Router niet in de meterkast zet als dat niet nodig is. Het signaal wordt verzwakt door de omringende muren, elektriciteit en water. Dat betekent dat je signaal al direct flink verzwakt rond voor dat je begint.
  • Je oude Router weggooien is helemaal niet nodig, je kunt deze gebruiken voor de versterking van je WiFi verbinding door hem in te zetten als een range extender of WiFi versterker.
  • Binnenkort wordt er een nieuwe standaard gelanceerd, de zogenoemde IEEE 801.22AC. Deze is weer sneller dan de N Routers, over een aantal jaren worden andere producten zoals tablet, telefoons of laptops standaard uitgerust met de ondersteuning voor deze Routers.
  • Let er goed op of je Router een N standaard heeft, dit type Routers zijn het meest stabiel en het snelste in data ontvangen en verzenden.
  • Zorg er voor dat je je Router altijd beveiligd met een WPA2 beveiligingssleutel zodat je zeker weet dat je veilig op het internet zit en hackers geen kans geeft.
  • Kijk goed naar de opties die je nodig hebt op je Router, er zijn veel verschillende opties beschikbaar die aansluiten op ieders wensen en behoeften. Deze opties bepalen voor het grootste deel de prijs van je Router.
  • Ben je wat minder technisch aangelegd, let er dan op dat het instellingenmenu voor jou simpel en overzichtelijk is ingesteld.

Onderzoek doen naar de mogelijkheden

Wij weten als geen ander dat het moeilijk is om de perfecte Router online te vinden, met duizenden winkels die verschillende prijzen hanteren. Daarnaast zijn er van veel producten meerdere varianten verkrijgbaar waardoor de zoektocht naar het perfecte model nog lastiger wordt.

Het kan daarom geen kwaad om goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden en wij schieten je hierbij te hulp. Op deze pagina zie je een overzicht van alle producten en heb je de mogelijkheid om ze te filteren op basis van jouw wensen. Zo wordt het vergelijken een stuk eenvoudiger en bespaar je al snel op de kosten!

Router kopen?

Bij IIAV.nl zijn wij altijd op zoek naar de beste producten op de markt. Aangezien er tegenwoordig honderden tot wel duizenden webshops zijn kan het lastig zijn om bijvoorbeeld de goedkoopste te vinden. Echter kan het ook zijn dat je juist op zoek bent naar een iets duurder product, maar dat je eerst nog wat meer research wilt doen naar waar je dit product het beste kunt kopen.

Tips voor het kopen van Routers

Heb je nog geen idee naar wat voor soort Router je op zoek bent? Dan is het verstandig om eerst alle producten te bekijken zodat je een beeld krijgt van het aanbod en de prijzen. Zodra je een specifiek model hebt gevonden kun je de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo weet je direct welke aanbieder jou de scherpste prijs kan bieden.

Welke Router moet ik kopen?

Het is voor ons lastig om concreet te zeggen welke Router je moet kopen. Dit hangt namelijk volledig af van jouw persoonlijke wensen en eisen. Om deze reden is het belangrijk om voor jezelf na te gaan waar een product aan moet voldoen zodat je vervolgens op basis van die kennis wat specifieker kunt gaan zoeken. Bovendien kan het in dit geval helpen om de prijzen en beoordelingen bij verschillende aanbieders erbij te pakken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Als je online op zoek gaat naar Routers is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Allereerst is het vanzelfsprekend logisch dat je de prijzen van diverse aanbieders naast elkaar zet om te voorkomen dat je teveel betaald.

Daarnaast kan het helpen om reviews van anderen te raadplegen zodat je een beter beeld krijgt van de daadwerkelijke werking van een bepaald product.

Als laatst, maar zeker niet als minst is het verstandig om rekening te houden met de service van een aanbieder, zoals de garantie, levertijden en retourvoorwaarden. Soms betaal je namelijk liever wat meer voor een betere service, en dat is uiteraard begrijpelijk.

Nieuw, tweedehands of refurbished?

Ondanks dat de meeste mensen liever een nieuw product willen kopen is het voor sommige producten ook prima om een tweedehands of refurbished model aan te schaffen. Wij hebben er daarom voor gekozen om ook aanbieders die refurbished en tweedehands producten verkopen op te nemen in onze vergelijking. Zo kun jij een volledige vergelijking maken op basis van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Goed om te weten over IIAV.nl

Bij IIAV.nl hechten we veel waarde aan het onafhankelijk vergelijken van Routers. Wij hebben dan ook geen afspraken of partnerschappen met een bepaalde aanbieder. Hierdoor ben je in staat om altijd een eerlijke vergelijking te maken zodat je ook een eerlijke prijs betaald.

Bovendien doen wij altijd zo goed mogelijk ons best om de informatie over aanbieders, zoals Coolblue, MediaMarkt, Bol.com etc., up-to-date te houden. Ondanks dit streven zou het wel eens voor kunnen dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist (verouderd) is.

Prijzen altijd up-to-date

Bij het vergelijken van producten worden altijd de huidige prijzen per aanbieder getoond. Dit is namelijk noodzakelijk om een eerlijke vergelijking te kunnen maken. Daarom zorgen wij ervoor dat je altijd de real-time prijzen per aanbieder en per product kunt bekijken.

Vergelijk prijzen van de grootste aanbieders

Als je op zoek bent naar een Router, wil je vast ook weten wat de prijzen en beoordelingen zijn bij de grootste aanbieders. In onze vergelijker vind je daarom altijd de actuele prijzen van aanbieders zoals Coolblue, MediaMarkt, Bol.com, BCC en nog veel meer. Zo zie je direct welke van deze aanbieders de meest gunstige prijs heeft voor jou!

Meest gestelde vragen

Waar kan ik het kopen?

Op zoek naar een Router bij Coolblue? Grote kans dat je een geschikt model vindt. Coolblue behoort tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica in Nederland. Bij ons zie je direct of je Routers bij Coolblue kunt kopen door producten te filteren en vervolgens de aanbieders te vergelijken. Je ziet dan ook direct wat de prijs is bij Coolblue.

Wil je een Router bij MediaMarkt kopen? Dan zit je bij deze grote retailer op het gebied van elektronica vast wel goed. Bekijk alle modellen en check direct of je Routers bij MediaMarkt kunt kopen. Bovendien zie je ook direct waar je een bepaald product nog meer kunt kopen. Vergelijk vervolgens de prijzen per aanbieder en scoor altijd de beste deal.

Op zoek naar een Router bij Bol.com? De kans is groot dat je een passend model vindt voor jouw behoeften. Bol.com behoort namelijk tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica in Nederland. Wij hebben alle aanbieders voor je op een rijtje gezet zodat je direct kunt zien of je Routers bij Bol.com kunt kopen. Bovendien zie je ook gelijk wat de prijzen zijn van verschillende aanbieders.

Een Router bij BCC kopen behoort zeker tot één van de mogelijkheden. Aangezien BCC behoort tot één van de grootste retailers op het gebied van elektronica vind je vast wel een model dat bij je past. Daarnaast zie je direct de of je Routers bij BCC kunt kopen en wat de prijzen zijn van andere aanbieders. Op deze manier vind je altijd de beste deal en betaal je nooit meer te veel.

Wil je graag een Router bij Expert kopen? Dan is dat zeker een optie. Expert is een grote retailer op het gebied van elektronica. Grote kans dus dat ze een mooie Router te koop hebben staan die voldoet aan jouw wensen. Kijk alvast welk model bij je past en kom erachter of deze verkrijgbaar is bij Expert. Vervolgens kun je de prijs van alle Routers vergelijken met andere aanbieders.

Wil je graag Routers vergelijken? Dan ben je bij IIAV.nl aan het juiste adres. Zo bieden we je de mogelijkheid om Routers op basis van jouw persoonlijke wensen te filteren zodat je altijd het juiste model vindt. Zodra je een geschikt model hebt gevonden kun je direct de specificaties, beoordelingen en prijzen van verschillende aanbieders inzien. Op deze manier bespaar je al gauw tientallen euro’s op een Router door een simpele vergelijking te maken!

Yari Franken
Yari Franken

Bedankt voor het lezen en bezoeken van deze pagina! Ik hoop dat je vragen beantwoord zijn en je een passend product tegen de beste prijs & levervoorwaarden hebt kunnen vinden. Zit je nog met vragen? Of heb ik iets over het hoofd gezien? Wij horen het graag van je.

Altijd op de hoogte van de scherpste deals? Vergeet niet om je in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ik wil niks missen